De många vinsterna med städhjälp

Jag hann inte riktigt så långt som jag hoppats förra gången vi hördes vid. Därför kommer jag nu, utan omsvep och krusiduller, att behandla samma ämne ännu en gång. Jag talar om städhjälp. Mer precist talar jag om den tjänst som jag och min familj gynnats av i närmare ett år vid det här laget. Vår helt fenomenala städhjälp. Jag ska berätta just varför.

Redan första veckorna med städhjälp kände vi att det var gynnsamt. Det var förstås lite ovant att ha en främmande människa på besök för att städa en gång i veckan – men detta blev snabbt en vana, både för oss och för barnen. Vår städhjälp kom under dagtid och då var det ju vanligtvis ingen hemma förutom jag.

Det är faktiskt ganska otroligt hur man kan vara så förbaskat bra på att städa. Nog för att jag förstod att någon som arbetar med städhjälp är duktig men detta var något i hästväg. Det är så otroligt rent hemma efter vår veckovisa städning så ni kan inte förstå. Vi har satt upp ett schema som gör att städhjälpen kommer varje fredag förmiddag. Detta innebär att det är rent och fint utan like när familjen sedan kommer hem på eftermiddagen. Rent och städat inför helgen tack vare vår fenomenala städhjälp. Det ger verkligen mycket.

Och på tal om det: Den positiva aspekten med att ha en städhjälp har många ansikten. Vi får nu väldigt mycket mer tid över för varandra. Detta är kanske den aspekt som vi, som familj, märker av allra mest. Den tid vi annars lade på att gå omkring och småstäda och plocka bland saker – ja, den ges vi nu åt att umgås med varandra. Vi kan gå på bio mitt i veckan. Bara en sån sak! Det kanske inte låter särskilt spektakulärt för vissa med andra livssituationer men för oss är det omvälvande. Allt tack vare vår utmärkta städhjälp.

Det finns fler aspekter också, och en är förstås trivseln i hemmet. Det är skönt att vara hemma på ett annat sätt än förut. Man ska verkligen inte förringa betydelsen av att befinna sig i ett städat hem. Det ska man verkligen inte. Jag trivs otroligt mycket bättre efter att vi skaffade städhjälp och det tror jag går för alla familjemedlemmar.

Nu känner jag mig färdig med ämnet för den här gången. Om ni har några frågor får ni gärna ställa dem i kommentarsfältet som vanligt. Jag ska försöka besvara dem så snart som möjligt.